Vi gör din arbetsplats säkrare

Var femte dödsolycka på jobbet inträffar i trafiken. Men många arbetsgivare tycks inte se bilen eller bilkörningen som en del av arbetsmiljön. NTF Gävleborg kan hjälpa dig med utbildningen ”Bilen som säker arbetsplats”.

Två av tre erkänner att de kör för fort - med arbetsgivarens goda minne - för att hinna med sina arbetsuppgifter. Det visar resultatet av en undersökning som NTF Väst genomfört med personer som använder sin egen eller arbetsgivarens bil i jobbet.
- Ansvaret för arbetsmiljön slutar inte vid företagets ytterdörr. Arbetsgivarna måste intressera sig betydligt mer för vad som händer bakom ratten och i trafiken på arbetstid, anser NTF.

"Ingen självklarhet"
Trafiksäkra bilar, utbildning och en tydlig policy hur man ska uppträda i trafiken borde vara en självklarhet, men tillhör tyvärr undantagen även på arbetsplatser där man dagligen kör bil i jobbet. Exempelvis på berörda arbetsplatser är jobb inom tung trafik, teknisk förvaltning, hemtjänst, städfirmor och taxiarbeten.

"Företaget vinnare i längden"
Behöver din arbetsplats hjälp med att förebygga och göra arbetsplatsen trafiksäkrare? Då har NTF Gävleborg en perfekt utbildning för dig. Vi hjälper dig att få en tryggare arbetsmiljö med färre skador. Utbildningen innehåller både teori och praktik.

Utbildningen vänder sig till dig som:
• använder bilen som tjänstefordon
• har personalansvar för medarbetare som kör bil i tjänsten
• har arbetsmiljöansvaret på er arbetsplats

Vinster för företaget:
• minskade fordonskador, personskador och psykiskt lidande
• minskad bränsleförbrukning samt högre restvärde på fordon
• tryggare arbetsmiljö för alla anställda
• bättre varumärke på vägarna och en attraktivare arbetsgivare
• uppfyller arbetsmiljöverkets krav på utbildning för alla förare

________________________________________


Kontakta oss:
För offertunderlag eller andra frågor, vänligen kontakta Lars-Eric Abrahamsson på tel 070-3134014 eller kansliet på 026-12 25 40


2016-12-05